Το σκι είναι ένα άθλημα που κερδίζει ολοένα και περισσότερους, ακόμα και στο νησί μας, μιας και το χιονοδρομικό κέντρο στο Τρόοδος γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Θα πρέπει ωστόσο να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις δικές μας κινήσεις και ταχύτητες αλλά και τους άλλους σκιέρ γύρω μας, που ίσως να μην είναι και τόσο έμπειροι.

Οι πιο κάτω εικόνες αφορούν σε πρόσθιο εξάρθρημα ώμου, αποτέλεσμα τραυματισμού κατά την διάρκεια του σκι, το οποίο δεν είναι σπάνιο συμβάν. Συμβαίνει συνήθως όταν ο σκιέρ πέσει με το άνω άκρο σε έκταση, απαγωγή και έξω στροφή.

Στο πιο κάτω παράδειγμα βλέπουμε εντύπωμα στην κεφαλή του βραχιονίου με οστικό οίδημα  (Hill-Sachs lesion – εικόνα 1), τραυματισμό του πρόσθιου επιχείλιου χόνδρου (Bankart lesion – εικόνα2), αυξημένο υγρό στην γληνοβραχιόνια άρθρωση καθώς και ελέυθερο σωμάτιο μέσα στην άρθρωση (εικόνα 3).

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στον  Διαγνωστικό Κέντρο «Άγιος Θέρισσος» στην Λευκωσία, στον μαγνητικό τομογράφο 3Τ Philips Ingenia.

Προγραμματίστε και ηλεκτρονικά το ραντεβού σας!
https://ayiostherissos.eu/kleiste-rantevou/

Ο «Άγιος Θέρισσος» παρέχει υπηρεσίες μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, με αυθημερόν ανταπόκριση στις ιατρικές παραπομπές για διάγνωση.

Με αμεσότητα στην εξυπηρέτηση, προσφέρει έγκυρη διάγνωση και για τα επείγοντα  περιστατικά, κατευθύνοντας τα επόμενα βήματα για κατάλληλη θεραπεία στα υπόλοιπα.