Το Σάββατο, 4η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε ως Παγκόσμια, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC).  Όλοι γνωρίζουμε την ασθένεια καθώς και τις επιπτώσεις της σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Γι’ αυτό όλοι οι οργανισμοί δίνουν τόσο μεγάλο βάρος στην πρόληψη.

Ο στόχος της πρόληψης είναι να μειωθεί η θνησιμότητα από τον καρκίνο μέχρι και 30%.

Χρειάζεται ακόμα δρόμος για να φτάσουμε στα επιθυμητά από όλους  επίπεδα αντιμετώπισής της. Η επιστημονική κοινότητα μάχεται γι’ αυτό αλλά μέχρι την ευλογημένη αυτή ημέρα, η βελτίωση της φροντίδας για τους ασθενείς είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας υπόθεση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδει μεγάλη σημασία στην ιατρική αριστεία και την καινοτομία για να γίνει εφικτή μια σύγχρονη αντικαρκινική περίθαλψη για όλους. Γι’ αυτό έχει εκπονήσει ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου και την εξάλειψη των ανισοτήτων στην αντικαρκινική περίθαλψη. Για την ΕΕ, η πρόληψη του καρκίνου, σχετίζεται ευθέως με την έγκαιρη διάγνωση και τον ρόλο των δεδομένων υγείας στο πλαίσιο της παροχής ισότιμης αντικαρκινικής περίθαλψης.

Εκτός από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, απολύτως χρήσιμες είναι και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οργανωμένοι φορείς για να υποστηρίξουν τον αντικαρκινικό αγώνα. Αλλά είναι κύρια ευθύνη της πολιτείας, του κάθε κράτους μέλους της ΕΕ, να δώσει περισσότερα μέσα στη μάχη για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

#health #mri #ct #Cyprus

Ο Άγιος Θέρισσος διαθέτει τεχνολογική πρωτοπορία και ιατρικό προσωπικό που ανταποκρίνεται άμεσα σε παραπομπές για τον αναγκαίο διαγωνιστικό έλεγχο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

https://ayiostherissos.eu/

Δείτε το βίντεο μας

https://www.youtube.com/watch?v=UwYpaq2dFs4