Όλος ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Ο ρόλος της μαγνητικής μαστών γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός στην διάγνωση και την παρακολούθηση της πορείας της νόσου.

Το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Άγιος Θέρισσος βρίσκεται στην πρωτοπορία της διαγνωστικής ιατρικής, με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του και την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει. Ο έλεγχος του θεραπευτικού αποτελέσματος μετά από χημειοθεραπεία είναι μια από τις ενδείξεις για μαγνητική μαστών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα απεικονίζεται σε εξετάσεις που διενεργήθηκαν με διαφορά δυο μηνών, στο Κέντρο μας, στο οποίο βλέπουμε εξαιρετική ανταπόκριση στην θεραπεία με σημαντική μείωση του μεγέθους του όγκου.

Ο Άγιος Θέρισσος παρέχει υπηρεσίες μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, με αυθημερόν ανταπόκριση στις ιατρικές παραπομπές για διάγνωση. Διαθέτει 3 μαγνητικούς τομογράφους και ένα αξονικό τομογράφο. Ο μαγνητικός τομογράφος Philips Ingenia MRI 3T στη Λευκωσία, διαθέτει την πιο υψηλή διαγνωστική δυνατότητα κυρίως στους μαστούς και τον προστάτη.